DLA GRUP DOROŚLI


W ofercie warsztatowni znajdziecie różne rodzaje zajęć 50 min. Całkowity koszt atrakcji 60,00 zł / os.

Warsztaty z własnoręcznie tworzonym produktem tabliczka czekolady lub

Warsztaty z produktem narzędzia czekoladowe lub

Warsztaty z dekorowaniem pierników

Warsztaty – przebieg

  • Opowiadanie historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
  • Prezentacja na ekranie filmu, całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
  • Degustacja ziarna kakao.
  • Pokaz wyrobu pralin wraz z degustacją.
  • Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
  • Każdy uczestnik tworzy do wyboru własną tabliczkę czekolady/ narzędzia/ piernik
  • Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.

DLA FIRM

Dłuższe warsztaty z dodatkowym tworzeniem trufli i fontanna czekolady w cenie 95 PLN – 1,5 h

Zapewniamy wyśmienitą 1,5 h zabawę z dozą szkolenia i wiedzy. Ilość osób jaką możemy przyjąć to około 60 os. Koszt 95 zł/os.

PLAN WARSZTATÓW:

  • Dbamy o to, by każda osoba mogło się poczuć jak prawdziwy Chocolatier – w tym celu ubieramy wszystkich uczestników warsztatów w czapeczki i fartuchy.
  • Każdy wykonuje swoją czekoladkę i zabiera w sztywnej foremce.
  • Zapoznajemy z historią czekolady przywozimy owoce kakaowca, zdrową śrutę kakaową , opowiadamy skąd się bierze czekolada, jeśli jest możliwość projektujemy 10 minutowy film z Ghany, skąd pochodzi ziarno naszej czekolady.
  • Kolejnym punktem programu jest degustacja 4 rodzajów czekolad.
  • Degustacja ziarna kakao.
  • Podczas wydarzenia cały czas umila nam pracę fontanna czekolady.
  • Tworzenie trufli obtaczanych w czekoladzie i posypkach.
  • Do zajęć wykorzystujemy zdrową czekoladę o wysokiej zawartości kakao.
  • Wręczenie dyplomu czekoladowego.
  • Rozdanie dodatkowych opakowań i naklejek, w których wszyscy zabiorą ze sobą przygotowane tabliczki i produkty.

WARSZTATY ZDOBIENIA PIERNIKÓW

Warsztat ten to połączenie wiedzy o czekoladzie oraz produkcji pierników. Wybrane przez Was pierniki ozdobicie najlepszą belgijską czekoladą. Następnie spakujemy je do domu.