DLA GRUP DOROŚLI
W ofercie warsztatowni znajdziecie różne rodzaje zajęć 50 min. Całkowity koszt atrakcji 60,00 zł / os.
Warsztaty z własnoręcznie tworzonym produktem tabliczka czekolady lub
Warsztaty z produktem narzędzia czekoladowe lub
Warsztaty z dekorowaniem pierników
Warsztaty – przebieg
- Opowiadanie historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
- Prezentacja na ekranie filmu, całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
- Degustacja ziarna kakao.
- Pokaz wyrobu pralin wraz z degustacją.
- Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
- Każdy uczestnik tworzy do wyboru własną tabliczkę czekolady/ narzędzia/ piernik
- Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
DLA FIRM
Dłuższe warsztaty z dodatkowym tworzeniem trufli i fontanna czekolady w cenie 95 PLN – 1,5 h
Zapewniamy wyśmienitą 1,5 h zabawę z dozą szkolenia i wiedzy. Ilość osób jaką możemy przyjąć to około 60 os. Koszt 95 zł/os.
PLAN WARSZTATÓW:
- Dbamy o to, by każda osoba mogło się poczuć jak prawdziwy Chocolatier – w tym celu ubieramy wszystkich uczestników warsztatów w czapeczki i fartuchy.
- Każdy wykonuje swoją czekoladkę i zabiera w sztywnej foremce.
- Zapoznajemy z historią czekolady przywozimy owoce kakaowca, zdrową śrutę kakaową , opowiadamy skąd się bierze czekolada, jeśli jest możliwość projektujemy 10 minutowy film z Ghany, skąd pochodzi ziarno naszej czekolady.
- Kolejnym punktem programu jest degustacja 4 rodzajów czekolad.
- Degustacja ziarna kakao.
- Podczas wydarzenia cały czas umila nam pracę fontanna czekolady.
- Tworzenie trufli obtaczanych w czekoladzie i posypkach.
- Do zajęć wykorzystujemy zdrową czekoladę o wysokiej zawartości kakao.
- Wręczenie dyplomu czekoladowego.
- Rozdanie dodatkowych opakowań i naklejek, w których wszyscy zabiorą ze sobą przygotowane tabliczki i produkty.
WARSZTATY ZDOBIENIA PIERNIKÓW
Warsztat ten to połączenie wiedzy o czekoladzie oraz produkcji pierników. Wybrane przez Was pierniki ozdobicie najlepszą belgijską czekoladą. Następnie spakujemy je do domu.