Całkowity koszt atrakcji 29,00 zł / os. Wstęp wolny dla nauczycieli dotyczy tylko zwiedzania muzeum i degustacji, bez wyrobu czekolady. W przypadku chęci uczestnictwa nauczyciela w warsztatach czekoladowych, należy dopłacić kwotę warsztatu. Grupom szkolnym zalecamy rezerwacje, co najmniej 7 dni wcześniej a najlepiej z dużym wyprzedzeniem. Zapraszamy również grupy zorganizowane – indywidualne. Zbierz znajomych, przyjaciół, rodzinę i wybierzcie się na zwiedzanie oraz warsztaty razem. Tym samym zapłacicie mniej! Minimalna liczba dla grupy to 10 osób.
- Opowiadanie przez Chocolatiera historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
- Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
- Degustacja ziarna kakao.
- Degustacja różnych rodzajów czekolad, najlepszych na świecie belgijskich
- Poznanie światowej nowości – 4 rodzaj czekolady
- Degustacja tłuszczu kakaowego
- Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
- Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady.
- Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
WARSZTATY TABLICZKA Z KOZIOŁKAMI W CZEKOLADZIE
Przygotowanie własnej tabliczki czekolady z postacią kozłów poznańskich, dwuetapowo, wpierw jednym rodzajem czekolady utrwalenie w formie kozłów, a następnie całej tabliczki czekolady, zdobionej ulubionymi dodatkami. Zapakowana do domu.
WARSZTATY NARZĘDZIA CZEKOLADOWE
Przygotowanie czekoladowych narzędzi, oprószenie kuchem kakaowym. Zapakowanie do domu