POZNAŃ
Na przygodę i zabawę z czekoladą zapraszamy:
DBAMY O SIEBIE I O WAS – KLUCZOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W OBECNYCH DOJAZDACH DO PLACÓWEK
MAKSYMALNA LICZBA OSÓB PROWADZĄCYCH WARSZTATY – 2 OSOBY
ZACHOWUJEMY 1,5 METRA – MINIMALNA ODLEGŁOŚĆ MIĘDZY OSOBAMI
ZASŁANIAMY USTA I NOS W MIEJSCU WARSZTATÓW
DEZYNFEKUJEMY RĘCE
NOSIMY CAŁY CZAS RĘKAWICE I MASKI
UŻYWAMY DO WARSZTATÓW FARTUCHÓW JEDNORAZOWYCH DLA DZIECI
STOSUJEMY INNE WEJŚCIE I WYJŚCIE W CELU MINIĘCIA SIĘ GRUP ORAZ ODSTĘPY CZASOWE
GRUPY
Całkowity koszt atrakcji 29,00 zł / os. Wstęp wolny dla nauczycieli – 2 na grupę robi również własną tabliczkę czekolady. Grupom przedszkolnym, szkolnym i licealnym zalecamy rezerwacje, co najmniej 7 dni wcześniej a najlepiej z dużym wyprzedzeniem. Zapraszamy również grupy zorganizowane – indywidualne. Czas trwania 50 min.
- Opowiadanie przez Chocolatiera historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
- Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
- Degustacja ziarna kakao.
- Degustacja różnych rodzajów, najlepszych na świecie belgijskich czekolad
- Poznanie światowej nowości – 4 rodzaj czekolady
- Degustacja tłuszczu kakaowego
- Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
- Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady.
- Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
- Dyplom Chocolatiera
W ofercie warsztatowni znajdziecie 4 rodzaje zajęć:
1. WARSZTAT zdobienie TABLICZKI czekolady Z POZNAŃSKIMI KOZIOŁKAMI
Przygotowanie własnej tabliczki czekolady z postacią kozłów poznańskich, dwuetapowo, wpierw czekoladą utrwalenie w formie kozłów, a następnie zdobienie całej tabliczki czekolady ulubionymi dodatkami.
Tabliczka zapakowana do domu.
2. WARSZTATY NARZĘDZIA CZEKOLADOWE
Przygotowanie czekoladowych narzędzi, oprószenie kuchem kakaowym. Zapakowanie do domu
3. WARSZTATY ZDOBIENIA PIERNIKÓW
Warsztat ten to połączenie wiedzy o czekoladzie oraz produkcji pierników. Wybrane przez Was pierniki ozdobicie najlepszą belgijską czekoladą. Następnie spakujemy je do domu.
4. WARSZTATY PRZEDŁUŻANE
Całkowity koszt atrakcji 40,00 zł / os. Czas trwania 1,5 h.
- Opowiadanie przez Chocolatiera historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
- Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
- Degustacja ziarna kakao.
- Degustacja różnych rodzajów, najlepszych na świecie belgijskich czekolad.
- Poznanie światowej nowości – 4 rodzaj czekolady.
- Degustacja tłuszczu kakaowego.
- Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
- Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady.
- Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
- Dyplom Chocolatiera.
- Pokaz ręcznego temperowania czekolady.
- Szaszłyk czekoladowy w wykonaniu każdego dziecka.
- Poczęstunek świeżymi pralinami z nadzieniem a w ziemie gorącą czekoladą.
DOGODNY PARKING DLA AUTOKARÓW
![]() |
Przy Muzeum Narodowym na Alejach Marcinkowskiego 9 – 4 minuty pieszo |
lub 2 minuty | |
![]() |
Na placu Wiosny Ludów przy pomniku Hipolita Cegielskiego można się zatrzymać i wysadzić grupę |
⊗ Ratusz i koziołki poznańskie 100 metrów od muzeum
KONTAKT CZEKOLADOWE WARSZTATY
Wrocławska 12, Poznań
tel. 502 454 177, mail: poznan@muzeumczekolady.edu.pl
Konto do wpłat (jeśli grupa nie chce wozić gotówki):
07 1050 1520 1000 0092 7098 0759
Przykładowy tytuł wpłaty: 03.12.10.23.IV
(przykład warsztaty 3 grudnia, godz.10 dla 23 dzieci z IV klasy)