POZNAŃ


Na przygodę i zabawę z czekoladą zapraszamy:

GRUPY

Całkowity koszt atrakcji 29,00 zł / os. Wstęp wolny dla nauczycieli dotyczy tylko zwiedzania muzeum i degustacji, bez wyrobu czekolady. Grupom przedszkolnym, szkolnym i licealnym zalecamy rezerwacje, co najmniej 7 dni wcześniej a najlepiej z dużym wyprzedzeniem. Zapraszamy również grupy zorganizowane – indywidualne. Czas trwania 60 min.

  • Opowiadanie przez Chocolatiera historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
  • Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
  • Degustacja ziarna kakao.
  • Degustacja różnych rodzajów, najlepszych na świecie belgijskich czekolad
  • Poznanie światowej nowości – 4 rodzaj czekolady
  • Degustacja tłuszczu kakaowego
  • Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
  • Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady.
  • Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
  • Dyplom Chocolatiera

W ofercie warsztatowni znajdziecie 4 rodzaje zajęć:

1. WARSZTAT zdobienie TABLICZKI czekolady Z POZNAŃSKIMI KOZIOŁKAMI 

Przygotowanie własnej tabliczki czekolady z postacią kozłów poznańskich, dwuetapowo, wpierw czekoladą utrwalenie w formie kozłów, a następnie zdobienie całej tabliczki czekolady ulubionymi dodatkami.

Zapakowana do domu.

2. WARSZTATY NARZĘDZIA CZEKOLADOWE 

Przygotowanie czekoladowych narzędzi, oprószenie kuchem kakaowym. Zapakowanie do domu

3. WARSZTATY ZDOBIENIA PIERNIKÓW

Warsztat ten to połączenie wiedzy o czekoladzie oraz produkcji pierników. Wybrane przez Was pierniki ozdobicie najlepszą belgijską czekoladą. Następnie spakujemy je do domu.


4. WARSZTATY PRZEDŁUŻANE

Całkowity koszt atrakcji 40,00 zł / os. Czas trwania 1,5 h.

  • Opowiadanie przez Chocolatiera historii czekolady wg. ekspozycji od ziarna do tabliczki czekolady.
  • Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
  • Degustacja ziarna kakao.
  • Degustacja różnych rodzajów, najlepszych na świecie belgijskich czekolad
  • Poznanie światowej nowości – 4 rodzaj czekolady
  • Degustacja tłuszczu kakaowego
  • Każdy uczestnik otrzymuje strój deseranta (fartuch i czapkę kucharską).
  • Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady.
  • Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu.
  • Dyplom Chocolatiera
  • Pokaz ręcznego temperowania czekolady
  • Szaszłyk czekoladowy w wykonaniu każdego dziecka.
  • Poczęstunek świeżymi pralinami z nadzieniem a w ziemie gorącą czekoladą.

 

DOGODNY PARKING DLA AUTOKARÓW

 

 

Przy Muzeum Narodowym na Alejach Marcinkowskiego 9 –  4 minuty pieszo

 

lub 2 minuty

 

 

Na placu Wiosny Ludów przy pomniku Hipolita Cegielskiego można się zatrzymać i wysadzić grupę

 

Ratusz i koziołki poznańskie 100 metrów od muzeum

 

KONTAKT CZEKOLADOWE WARSZTATY

Wrocławska 12, Poznań

tel. 502 454 177, mail: poznan@muzeumczekolady.edu.pl

Konto do wpłat (jeśli grupa nie chce wozić gotówki):

07 1050 1520 1000 0092 7098 0759

Przykładowy tytuł wpłaty: 03.12.10.23.IV

(przykład warsztaty 3 grudnia, godz.10 dla 23 dzieci z IV klasy)